Přihlášení
na edookit:


Podzimní prázdniny pro základní školu připadají na 29. a 30. října 2024.
Vánoční prázdniny pro základní i mateřskou školu jsou
od pondělí 23. 12. 2024 do pátku 3. 1. 2025.
Vyučování ZŠ a provoz MŠ začne v pondělí 6. 1. 2025.

Aktuality

Škola
Publikováno: 13.října 2024

Vážení rodiče,

ředitel školy vyhlašuje na základě ustanovení § 167 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělání volby 2 členů školské rady Základní školy a mateřské školy Karlovarský venkov, volených zákonnými zástupci nezletilých žáků a zletilými žáky.

Návrhy kandidátů z řad zákonných zástupců nezletilých žáků a z řad zletilých žáků zašlete poštou, e-mailem (vedeni.skoly@skola-kvvenkov.cz) nebo je odevzdejte osobně na sekretariátu školy do čtvrtka 31. října 2024 do 12:00 hodin.

1. Nominace kandidátů

1. Kandidátem na tříleté funkční období (11/2024 – 11/2027) pro volby do školské rady může být každý zletilý občan, dále jen „navrhovatel“.

Návrh musí obsahovat:

  • a. jméno, příjmení, adresu trvalého pobytu navrhovatele, podpis
  • b. u kandidátů z řad zákonných zástupců nezletilých žáků a zletilých žáků jméno, příjmení (příp. tituly), datum narození, adresu trvalého bydliště,
  • c. podpis navrhovatele.

K návrhu využijte Kandidátní lístek, který je dostupný ke stažení na webových stránkách školy.

Kandidátní listina bude zveřejněna od pátku 1. listopadu 2024 ve vývěskách školy a na stránkách školy www.skolaplnapohody.cz

2. Provedení voleb

Volby kandidátů z řad zákonných zástupců nezletilých žáků a zletilých žáků proběhnou ve středu 13. listopadu 2024 od 16:30 do 18:30 ve vestibulu školy na pracovišti v Otovicích (Děpoltovická 71).

Oprávněné osoby (zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci) obdrží hlasovací lístek pro hlasování dle návrhu oprávněných osob v den voleb v místě volby. Voliči se prokáží průkazem totožnosti.

Členové školské rady budou voleni tajným hlasováním. Voliči (zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci) zatrhnou na příslušném hlasovacím lístku nejvýše 1 kandidáta. Takto upravený volební lístek potom osobně vloží do připravené urny. Bude-li zatržen vyšší počet kandidátů, posuzuje se hlasovací lístek jako neplatný.

Na základě výsledků hlasování sestaví volební orgán pořadí kandidátů, při rovnosti hlasů bude pořadí stanoveno losem. Za zvoleného člena školské rady je považován kandidát na 1. místě dle hlasování oprávněných osob. Výsledky voleb budou oznámeny ve čtvrtek 14. listopadu 2024 ve vývěskách školy a na stránkách školy www.skolaplnapohody.cz

 

Mgr. Martin Tichý

ředitel školy


© 2024 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov