Přihlášení
na edookit:


Konzultační třídní schůzky
se v Sadově konají v úterý 16. 4. od 15:30 do 17:30
a v Otovicích ve čtvrtek 18. 4. od 15:30 do 17:30.

Archiv aktualit

Otovice
Publikováno: 27.června 2022

je název celorepublikového projektu, jehož snahou je rozhýbat žáky základních škol. Cílem projektu je rozšíření povědomí o veslařském sportu, jak na vodě, tak na veslařském trenažeru. 

Koncem května 2022 nás ve škole navštívil zástupce Národního olympijského centra 
vodních sportů, z. s. z Račic a umožnil našim žákům na šesti veslařských trenažérech získat první veslařské zkušenosti. Následně nám zůstaly v tělocvičně dva trenažery, na kterých žáci 2. stupně pilovali techniku veslování jednotlivců a štafet. Hodiny tělesné výchovy se proměnily ve veslařské centrum, kde se všichni účastníci snažili o překonání osobních rekordů. Úžasná byla souhra štafet při předávce „vesel“, vzájemná podpora a fandění jednotlivých týmů. 

Jako škola jsme se přihlásili i do projektu #ADOPTROWING, který úzce souvisí s blížícím se Mistrovstvím světa ve veslování 2022, které proběhne v září 2022 v Národním olympijském centru v Račicích. Cílem projektu je propojení českých dětí a studentů s účastníky světového šampionátu skrze sociální sítě s možností vytváření nových komunit s využitím cizího jazyka. Naše škola je propojena s veslaři z Velké Británie. V průběhu prázdnin budeme s našimi „adoptovanými veslaři“ komunikovat v angličtině prostřednictvím školního facebooku. 

Nejvíce se těšíme na osobní účast na slavnostním zahájení mistrovství světa ve veslování v Račicích dne 17. 9. 2022. Vybraným žákům se dostane cti stát se vlajkonošem „adoptované“ země a připraven bude pro školy celodenní sportovní program. Účast je však podmíněna splněním několika aktivit, jako jsou prezentace vlastní školy a viditelná podpora adoptované země vytvořením např. transparentu školy, fanouškovského transparentu a vytvořením výtvarného díla libovolnou technikou s tématem přidělené země.

Držte nám všem palce, ať se nám podaří vše přes prázdniny a v krátkém čase v září splnit tak, abychom úspěšně reprezentovali naši školu.

Více na: http://www.sazkaolympijskyviceboj.cz/adoptrowing

Zapsala: RNDr. Zuzana Karafiátová 

 


© 2024 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov