Přihlášení
na edookit:


Konzultační třídní schůzky
se v Sadově konají v úterý 16. 4. od 15:30 do 17:30
a v Otovicích ve čtvrtek 18. 4. od 15:30 do 17:30.

Archiv aktualit

Hájek
Publikováno: 21.června 2022

Jako každý rok jsme si u příležitosti Mezinárodního dne dětí připravili pro děti z MŠ Hájek projektový týden, který "pro odvážlivce" vrcholí spaním ve školce, tentokráte na téma Čarodějnická škola. 

Od pondělí se tedy hlavní i vedlejší vzdělávací činnosti točily kolem čar a kouzel, děti si vyráběly klobouky, košťata a hůlky a připravovaly se na čtvrtek, kdy školku navštíví stará čarodějnice Alfonsie I. a bude děti zkoušet z čarodějnických disciplín. Čtvrteční dopoledne ještě patřilo dolaďování detailů, ale u oběda už se nervozita, když děti štěbetaly "Ještě odpočinek, svačinka a je to tu!", dala krájet.

V půl třetí konečně nastal očekávaný čas, kdy jsme se vydali na zahradu čarodějnici Alfonsii I. vyhlížet. Netrvalo dlouho a opravdu se dostavila, a to přesně tak, jak se na starou čarodějnici sluší a patří, přiletěla na koštěti. Než se stačila dětem představit, přidaly se k ní nejen kolegyně čarodějnice, ale i další bytosti - žabák, netopýr, had, pavouk, černá kočka, víla, které k pořádné čarodějnici prostě patří a mohlo se začít zkoušet.

Nejprve musely děti po zahradě najít ukryté ingredience do kouzelného lektvaru, který jim měl zajistit sílu na plnění disciplín, jež byly pro děti cestou na čarodějnický vrch připraveny. A kdo řádně plnil úkoly na všech stanovištích - let na koštěti, prolézání pavučinou, slalom mezi příšerkami, házení much do pavučiny, lovení hmyzu v kouzelném hrnci, hledání pytle blech - mohl si na konci vychutnat šťávu z kouzelných květů a pochutnat si na čarodějnickém špekáčku.

Na zahradu MŠ jsme se vrátili v půl sedmé, kde již čekali rodiče nejmladších dětí ze třídy Žabiček ale i starších dětí, které svoji postýlku za dobrodružné spaní ve školce nevyměnily. Ty odvážné malé čaroděje čekalo ještě zpívání s kytarou, večeře, hygiena, převlékání do pyžámek, večerníček "Malá čarodějnice" a pak už hajdy do postýlek. 

Přestože bylo zvoleno takové "divoké" téma, noc byla vcelku klidná. Některá dítka otevřela svá očka již v půl sedmé, některá si naopak přispala, každopádně na všechna čekala sladká snídaně, kterou napekly některé maminky.


© 2024 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov