Přihlášení
na edookit:


Konzultační třídní schůzky
se v Sadově konají v úterý 16. 4. od 15:30 do 17:30
a v Otovicích ve čtvrtek 18. 4. od 15:30 do 17:30.

Archiv aktualit

Hájek
Publikováno: 8.června 2022

V úterý 24. 5. 2022 bylo v MŠ Hájek smutno, na tento den jsme totiž naplánovali výlet. Chtěli jsme jet za zvířátky, byla vybrána nedávno otevřená ZOO v obci Plasy na Plzeňsku. Ráno se to před školkou hemžilo malými výletníky s batůžkem na zádech, ve kterém si nesli kromě pití, drobné sladkosti z domova, pláštěnky i svačinku ze školky a netrpělivě vyhlíželi autobus. Přesně na čas přijel moderní autobus s milým panem řidičem, který nás bezpečně dovezl až před ZOO. Na řadu přišla svačinka a pak už hurá za zvířaty.  

Během dvou hodin jsme měli možnost "navštívit" hned několik zemí všech světových kontinentů, které zastupovali nejen představitelé živočišné říše, ale i říše rostlin, nechyběly ani typické stavby oné země a danou kulturu doplňovala stylová hudba. Asi nejvíce se dětem rozzářila očka u výběhů se lvy a tygry, které byly doplněny o egyptské pyramidy se sarkofágem. Starší děti zaujala i indiánská vesnice nebo budhistický chrám, mladší pak jurský svět s dinosaury nebo vrak pirátské lodi. Zkrátka každá věková skupina si našla to své.

Posilnili jsme se na cestu zpět, a když odbíjely hodiny poledne a začaly padat první kapky deště, obec Plasy jsme opouštěly. Některé děti cestu do Hájku propovídaly, jiné ji prospaly, ale jedno je jisté, vrátily se plné dojmů a rodičům měly o čem vyprávět.


© 2024 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov